Reisgids Pilion

Van 27 mei t/m 5 juni en van 1 juli t/m 11 juli kunnen er vanwege vakantie geen reisgidsen verzonden  worden. Gelieve daar bij uw bestelling rekening mee te houden! 

“Boven de stad Volos, tussen de Pagasitische Golf en de Egeïsche zee, verrijst groen en indrukwekkend de berg Pilion. Hier bevond zich volgens de mythologische verhalen de zomerresidentie van de goden der Olympus en het magische woongebied van de Centauren. In de adembenemende sfeer van dit landschap vermengt de geschiedenis zich met de mythen, de wildernis zich met het gecultiveerde, het verleden zich met het heden…”

Zo begint de door mij geschreven reisgids over Pilion, een schiereiland aan de oostkust van Griekenland ongeveer halverwege tussen Athene en Thessaloniki. Hier kwamen mijn man en ik in 1998 – eigenlijk per ongeluk – terecht voor een veertiendaagse vakantie in ‘authentiek’ Griekenland. En ja,  authentiek is het hier wel. Wie een geordend bestaan verlangt en streeft naar perfectie zal in Pilion bedrogen uitkomen. Die kan beter het eerste vliegtuig terug naar huis nemen. Maar wie op zoek is naar avontuur, naar vrijheid en vooral naar de simpele eenvoud van het leven zal zich hier als een vis in het water voelen. Wat we destijds nog niet wisten, was dat wie eenmaal het water van Kala Nera heeft geproefd er altijd weer terug komt. U begrijpt het misschien al. Wij hadden flink van dat water geproefd.

In 2005 kwamen we hier met slechts één kleine pallet bezittingen en twee koffers aan om een nieuw leven te beginnen, een beslissing waar we tot op heden nog geen moment spijt van hebben gehad. Niet dat het altijd eenvoudig is. “This is Greece, man!” is een uitspraak die regelmatig gebezigd wordt als de dingen niet gaan zoals ze in onze ogen zouden moeten gaan. Gesproken op een verontschuldigende toon, maar wel met een grote, ondeugende grijns en veelal gepaard gaande met een nonchalant schouderophalen. Grieken leven bij de dag, vooral hier in Pilion. Met onze geordende Hollandse manier van leven en denken kan dat soms behoorlijk wennen zijn. Toch heeft het leven hier een aantrekkelijke charme, en in mijn reisgids Een Hollandse Kijk op Pilion’ heb ik dan ook geprobeerd die charme aan u over te brengen.

Inmiddels wonen we hier alweer een flink aantal jaren. We beginnen langzamerhand te snappen hoe het allemaal in elkaar zit, we spreken eindelijk een redelijk mondje Grieks en hebben er intussen heel veel nieuwe vrienden bijgekregen. Mijn reisgids – ontstaan uit een leuk presentje voor bezoekende familieleden en vrienden – heeft de afgelopen jaren al veel Nederlandse toeristen een ‘betere’ kijk op Pilion gegeven, want erg veel informatie is er over ons schiereiland niet te vinden. En dat is jammer, want we hebben hier niet alleen de zon en de zee, maar ook een natuur waarin je heerlijk kunt wandelen, bergen om te beklimmen, dorpjes om in te verdwalen en een stad om cultuur te snuiven of gewoon een terrasje aan de haven te pakken.

Toegegeven, het kost wat moeite om hier te komen en echt goedkoop is het ook niet. Maar wie eenmaal het water van Kala Nera heeft geproefd… Mocht u ooit een Pilion-avontuur aan willen gaan, neemt u dan ook eens een kijkje op mijn andere website Pilion Services, waar u nog meer informatie en koppelingen naar andere Pilion-websites kunt vinden.

De gedrukte versie van de reisgids ‘Een Hollandse Kijk op Pilion’ kost € 12,00 (excl. € 3,00 verzendkosten) en is te bestellen via het contactformulier dat u op de laatste pagina (Contact) van deze website kunt vinden.

Beschrijving: De reisgids ‘Een Hollandse Kijk op Pilion’ is een door mij samengesteld en geschreven boekje dat u tips en suggesties geeft voor een aangenaam verblijf in het Land der Centauren. In het eerste gedeelte vindt u een toeristische beschrijving van de dorpjes in de regio en suggesties voor wandelingen aan de westkust. Het tweede gedeelte bestaat uit praktische zaken van A tot Z, en diverse tips op het gebied van vervoer, musea, bezienswaardigheden en eten en drinken.

Formaat                : A5, softcover boek
Aantal bladzijden  : 84 (10e druk maart 2018)
Prijs                      : €12,00 exclusief verzendkosten (€ 3,00).

De reisgids is ook te koop als e-book in pdf formaat. Dat wil zeggen dat u  het boekje meteen op uw computer, tablet en/of e-reader kunt downloaden. Ook hiervoor kunt u gebruik maken van het contactformulier. Ik stuur u dan zo snel mogelijk de betalingsgegevens en het bestand per e-mail toe. Klik hier om de e-book reisgids te bestellen. De digitale versie kost € 9,00.

 

♥♥♥♥♥

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.