Waarom Pilion?

Op 10 april 2005 arriveerden mijn man en ik met ons hele hebben en houwen voor de tweede maal in ons leven op het mooie Griekse schiereiland Pilion. Zeven jaar eerder hadden we er een vakantie doorgebracht en sindsdien waren we behept met wat we nu ‘het Pilion-virus’ noemen. We hadden geen enkel idee wat ons te wachten stond, maar waren vastbesloten van ons Griekse avontuur een succes te maken.

MilinaNu, ruim zeventien jaar later, wonen we er nog steeds. Met heel veel plezier. Want Pilion… is gewoon Pilion! Het is er onwezenlijk groen, kleurrijk in alle seizoenen, bevolkt met eigenwijze en bijzondere mensen, en het heeft de authentieke Griekse sfeer die de echte  Griekenland-liefhebbers zoeken.

Het leven is hier simpel, aangepast aan wat de natuur dicteert. Hete zomers, ijskoude winters, overstromingen, zelfs aardbevingen… we hebben het allemaal meegemaakt. Onze liefde voor Pilion is er alleen maar door gegroeid, want wanneer je de hectiek van onze westerse wereld los kan laten, wanneer je accepteert dat ‘wij mensen’ de natuur nooit onder controle zullen hebben, dan gaat er een nieuwe wereld voor je open. Eentje die de Grieken al heel lang geleden hebben ontdekt.

Een vakantie in Pilion is een avontuur dat niet iedereen zal aanspreken. De accommodaties zijn vaak gedateerd, de service niet altijd wat vakantiegangers verwachten. Maar de gastvrijheid van de mensen, de levensblijheid, de ongerepte natuur en vooral de vrijheid van leven maakt een vakantie in Pilion tot een onvergetelijke belevenis. Niet voor niets komen we jaar na jaar dezelfde mensen tegen. Mensen die net als wij behept zijn met ‘het Pilion-virus’. De meesten houden het nog steeds bij een vakantie, maar in sommige ogen zien we hetzelfde verlangen dat ons in 1998 overviel. En ja, een aantal van hen hebben hier inmiddels een tweede woonplek gevonden. U bent dus gewaarschuwd

♥♥♥♥♥

Eén antwoord op “Waarom Pilion?”

  1. Zeer mooi, zelfs in alle seizoenen ideaal voor wandelaars en levensgenieters gewoon een hemel op aard,je hoort zelfs de stilte boven, pracht van vogels enz. Gewoon adembenemend….. En zoek je een B&B een aanrader De Zwaluwtjes gewoon prachtig en uitstekend in het dorp Pinakates,gewoon doen!