Persoon

Op mijn tiende verjaardag kondigde ik al vol trots aan dat ik ooit een boek zou schrijven. Het duurde alleen een flink aantal jaren voordat ik daar ook werkelijk aan toe kwam.

Ik had het namelijk te druk met levenservaring opdoen, want dat leek mij een eerste vereiste om een goede schrijfster te kunnen zijn. Het was tevens een prachtig excuus om een afwisselend en kleurrijk leven te leiden, waarin ik mijn passies voor reizen, dansen en schrijven zoveel mogelijk probeerde te combineren met mijn beroepskeuzes. Zo heb ik onder andere als stewardess en later als touroperator-medewerkster jarenlang met grote verwonderde ogen de wereld mogen ontdekken, was ik als correspondente voor de provinciale krant aanwezig bij alle belangrijke en minder belangrijke evenementen in de regio, en kon ik als Volks-en Countrydanslerares heel veel uurtjes per week mijn liefde voor het dansen met anderen delen.

HuwelijksreisIn 1979 gaf ik mijn jawoord aan een Rotterdamse zeeman en anderhalf jaar later werd er een wolk van een zoon geboren. Meer kinderen waren ons helaas niet gegund, maar alle dieren die voor lange of korte tijd deel uitmaakten van ons gezin maakten dat gemis ruimschoots goed. Honden, katten, konijnen, kraaien, eenden, egels… Nog steeds is er in ons huis altijd wel ergens een plekje voor een dier dat liefde of zorg nodig heeft. In 1988 verlieten we mijn geboorteplaats Vlaardingen om in het Overijsselse Hellendoorn te gaan wonen, waar ik eind jaren negentig tussen alle drukke werkzaamheden door begon met het schrijven van korte damesromans. Vijftig schreef ik er voordat ik zelf vond dat ik ervaren genoeg was om aan een paperback-manuscript te beginnen. Echt tijd daarvoor had ik echter pas in 2007, twee jaar nadat ik met mijn echtgenoot in een min of meer spontane opwelling naar het mooie Griekse schiereiland Pilion emigreerde.

Hier, op mijn met druivenranken overdekte zonnige terras, heb ik ruim dertig Bouquetreeksboekjes uit het Engels naar het Nederlands vertaald, corrigeer ik manuscripten voor meerdere uitgeverijen en schrijf ik nu al jaren mijn romans en korte verhalen. Ik kan me geen mooier leven meer voorstellen. Dat ik met mijn hersenspinsels en fantasieën blijkbaar zoveel mensen een plezier doe, is iets wat ik nog steeds ongelooflijk vind.

Op zoek naar inspiratie en ideeën laat ik mij graag meevoeren op de woelige golven van het leven. Ja, ik ben een van die mensen die hun dromen achterna zijn gegaan en geloof me, je eigen droom waarmaken is het fijnste wat er bestaat, dat kan ik u uit eigen ervaring vertellen. Ik hoop dat ik nog vele jaren mijn dromen met u mag delen.

♥♥♥♥♥