Recensies Opnieuw Verbonden

CoverOV.defHelemaal blij ben ik met de recensies die mijn roman Opnieuw Verbonden tot nu toe al heeft gekregen. Zoals deze van de Biblion-redactie:

Zelfstandig te lezen vervolg op ‘Onder de Griekse zon’, ‘Dans der liefde’ en ‘Vlinders op de vensterbank’*. De drie vriendinnen Agnes, Janey en Mette (veertigers) besluiten hun jeugdvriendin Martine, die samen met haar Griekse partner Vangelis een hotel runt op het Griekse eiland Pilion, weer eens op te zoeken. De zaken blijken daar namelijk niet goed te gaan en Martine en Vangelis hebben zelfs plannen om het hotel te verkopen en weer naar Nederland te verhuizen om daar een nieuw leven op te bouwen. Daar willen de drie vriendinnen een stokje voor steken. Het wordt een roerige tijd, niet alleen Martine, maar ook de drie andere vrouwen blijken – ondanks dat ze in de vorige delen allemaal de ware liefde hebben gevonden – de nodige problemen te hebben en dan is er nog de ontluikende romance tussen Martines zoon Chris en het meisje Angeline. Vlot geschreven, luchtig en romantisch zomerverhaal met allerlei verwikkelingen rond vier eigentijdse Nederlandse vrouwen met herkenbare problemen tegen de achtergrond van een zonnig Grieks eiland. Natuurlijk is er een happy end. De schrijfster woont zelf op Pilion en weet het eiland sfeervol te beschrijven. Vrij kleine druk, ruime interlinie en smalle bindmarge.

Of deze op Boekenbijlage.nl door Wendy Wenning:

Opnieuw verbonden is een liefdesroman, maar niet zomaar een liefdesroman. Het is een roman met een boodschap. Zodra de vriendinnen in Griekenland zijn, merken ze pas hoe gejaagd hun eigen leven is, en dat de balans ver te zoeken is. Dat je soms in het leven te druk bent met het rekening houden met anderen, waardoor je jezelf en soms ook de liefde vergeet. In Griekenland worden ze zich weer bewust van rust en stilte en van de natuur. Martine, daar en tegen, worstelt nog steeds met haar eigen identiteit. ‘Jij weet anders nog steeds niet wie je bent. Je voelt je nog steeds de mindere…’ Dit verhaal gaat ook over vrijheid en acceptatie en dat dit niet in ieder land zo vanzelfsprekend is. Voor een Griekse man is een vrouw meer een statussymbool dan een zelfstandig wezen. Iets wat wij ons in Nederland niet meer kunnen voorstellen. De personages zijn zeer goed beschreven en tijdens het lezen leef je met iedereen persoonlijk mee. Ze vertellen allemaal hun eigen verhaal in de derde persoon, een verhaal met onzekerheden en twijfels. Maar ook een verhaal over liefde, het versterken ervan en het vinden van de ware liefde. Vriendschap, liefde en verbondenheid zijn de rode draden in Opnieuw verbonden. De mooie uitgebreide dialogen en een vleugje spanning zorgen ervoor dat je dit boek niet makkelijk weglegt, je blijft benieuwd naar het wel en wee van de vriendinnen. Een heerlijk boek om in weg te duiken op vrije middag.

CoverOV.defEn nog een mooie op Bangersisters.nl door Marieke Wolf:

Een verhaal dat de nadruk legt op het afstand nemen van je leven, als je ergens tegenaan loopt. Als je er namelijk van een afstand naar kijkt, zie je de dingen weer helder en doe je nieuwe energie op. Je deelt het lief en leed van de vriendinnen waarvan hun vriendschap weer opnieuw opbloeit en je voelt je echt een van hen. Wilma Hollander wandelt met je door Griekenland, en aan de passie in haar schrijfstijl is goed terug te zien dat zij er zelf woont. Dit is een boek dat je in een paar uur uitleest en je blijft intrigeren, omdat er steeds nieuwe ontwikkelingen zijn en nieuwe personages het verhaal binnen komen wandelen. Opnieuw verbonden is een hedendaagse familie- en liefdesroman die bestemd is voor een vrouwelijk lezerspubliek van alle leeftijden.

Opnieuw Verbonden is te koop in de reguliere en online-boekhandels zoals Bol.com, en enige maanden na verschijnen te leen in de Nederlandse bibliotheken. ISBN: 9086602533 Prijs € 18,50

♣♣♣

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.